MTV International in de Skatehal

Na een vluchtige email van Manu Alvarez van MTV International gebaseerd in Miami hebben we snel wat van de regulars opgetrommeld om te fungeren als een soort van decor voor interviews die gehouden werden met jongeren coaches van het project 2getthere.

20140114-_dsc1156-80

We zijn natuurlijk niets te beroerd om daar even voor hard te skaten. We hebben niet elke dag MTV over de vloer. Regisseur Manu Alvarez had vanuit Miami de Skatehal al in het vizier. Dat vinden we natuurlijk niet gek met al die wereldwijde aandacht die we al hebben.

Er zijn heel wat opnames gemaakt en dat wordt rond 2 Maart uitgezonden over de hele wereld en in heel veel talen. We gaan het meemaken.

Susanne van 2getthere was behoorlijk onder de indruk van de skatehal. 2getthere is een initiatief waarbij jongeren elkaar coachen vertelt ze. Van het interview wat Kevin gaf begreep ik ook dat het voordeel daarvan is dat de jongeren elkaar beter begrijpen en de coaches zelf leren ook nog het een en ander.

20140114-_dsc1142-67

Op zich is het wel behoorlijk opmerkelijk dat een Nederlands project is uitgekozen voor het MTV programma ‘Agents Of Change’. Het volgende project dat onder de loupe genomen wordt is in Bangla Desh. De crew kan daar nu ff niet aan de slag gezien politieke onrust rond de verkiezingen.

Op de site van de Inter-American Development Bank kan je meer filmpjes vinden over het Agents Of Change programma.

 

Goed bezig! …. en bedankt iedereen die zo snel op kwam draven.